Vaktinstruks

Instruks for vaktmannskapene

Formål/oppgaver:

1. Henvise/fordele båtplasser til gjestebåter
  2. Enkelt tilsyn/vedlikehold i havna.
  3. Bistå publikum/gjester på en hyggelig og positiv måte ved behov.

Varighet:
Oppmøte Skvulpen alle vaktdager kl 18:00. Vakta varer til kl 22:00

Vaktmannskapene har tilgang til Vaktrommet og salongen i Skvulpen via kodelås. Koden fås ved henvendelse til vaktsjef Eirik Martin.

Mobil: 482 48 719

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Her er det:

• Kaffe/kaffetrakter til fri benyttelse. (Husk oppvasken og at Skvulpen er røykfri)
  • Gule vester som er merket «havnevert» henger i vaktrommet
  • Vester skal benyttes under hele vakten av alle vaktmannskaper
    • Husk å henge vestene tilbake på plass ved vaktens slutt

Telefonliste som kan være til hjelp i en eventuell nød-situasjon er slått opp i vaktrommet.
Kode til bakrommet står også på denne lista.

Det er satt opp oversikt i vaktrommet som viser plassering av sikkerhetsutstyr i Drøbak båthavn (stiger, brannslukningsutstyr, livbøyer, etc.).
Sjekk om stiger, brannslukningsutstyr og livbøyer er på plass når man går første vaktrunde.

Utstyr som er til rådighet for vaktmannskapet:

• Førstehjelpsutstyr
  • Lommelykt
  • Hageredskap til Rudis hage
    Sjekk om overnevnte hjelpeutstyr er på plass, - eventuelt anmerke uregelmessigheter i vaktprotokollen.

Kode til bakrom med sikringstavle står i telefonoversikten inne i vaktrom og kan benyttes til å slå inn sikringer dersom uforutsett sikringsproblemer skulle oppstå. Se for øvrig oppslått sikringsoversikt.

Vaktoppgave 1 - Henvise/fordele båtplasser til gjestebåter:

• Gjestende båter henvises til ledige faste plasser.
  • Havneavgift innkreves etter kl. 18.00 på hverdager og kl. 16.00 på lørdag og dager før helligdag:
    • For båter opp til 25 fot: 100,-
    • Fra og med 25 fot: 150,-

Avgiften gjelder for hele havna unntatt for små åpne båter som ikke legger beslag på overnattingsplasser.

Strøm
Betalt avgift gir anledning til omkostningsfritt å koble seg til det elektriske anlegget for ladestrøm eller annet beskjedent strømuttak (obs: maks ca 250w) dersom det er uttak ledig / tilgjengelig.
Båteier skal bruke godkjent kabel til utendørs bruk.

Plasser som kan benyttes
Båtplasser som ikke er oppdatert med dagsaktuell beskjed i plastlommen over merket «ledig», kan utlånes til gjestende båter.

NB! Det er ikke tillatt å bruke dregg i havna pga bobleanlegg.

Husk at det også kan betales med VIPS nr: 10930 – se at betaler får kvittering på telefon!
Husk å be båteier å taste inn båtplassnummer.

Vaktoppgave 2 - Enkelt tilsyn/vedlikehold i havna:

• Vanne blomster i Rudis Hage ved behov. Benytt slange på utsiden av Skvulpen.
  • Klippe gressplenen i Rudis hage ved behov. Benytt gressklipper/kantklipper som står i bakrommet i Skvulpen.
  • Rydde vaktrommet etter bruk. Benytt feiebrett til å sop over gulvet. Husk å forlate vaktrommet på samme måte som du selv ønsker å finne det.

Vaktoppgave 3 - Bistå publikum/gjester på en hyggelig og positiv måte ved behov

• Opptre som et verdig, forståelsesfullt og imøtekommende vertskap for gjester som anløper Drøbak båthavn og Drøbak båtforening både til lands og vanns.
  • Campingbiler kan få strøm fra strøm boks ved politibåten.
    • Prisen er 50,- pr døgn. Husk å merk kabel med at strøm er betalt.

Viktig:

• Husk å fylle ut vaktprotokoll ved avsluttet vakt. Dette er vaktleder sitt ansvar.
  • Inntekter fra gjesteplasser legges i egen konvolutt og puttes i «safen» i vaktrommet.
  • Vaktmannskaper er ansvarlig for å sette seg inn i vaktinstruksen i god tid før vakten starter.

Praktiske spørsmål / uklarheter:

Skulle den oppsatte vakten ikke passe med reiseaktivitet eller annet fravær, bes du ta først selv forsøke å bytte med noen andre på vaktlisten.  Den komplette vaktlisten finner du på foreningens web-sider (drobak-baatforening.com), den slås som regel også opp i Skvulpen.

Gi beskjed til vaktsjef om bytter, pr. epost (se nedenfor)

Kontakt enten:

Vaktsjef Eirik Martin på mobil 482 48 719,  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

eller

Assisterende Vaktsjef Klaus Bareksten 911 08 420, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.